• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

31 oktober 2006

ZSGOWMS Vet.3 - sc ASV Arsenal Vet.1 3-5 (0-2)

Voor de tweede keer dit seizoen op pad naar sportpark Ookmeer om de strijd aan te binden met ZSGOWMS. Dit keer tegen de Veteranen 3, een team wat later is toegevoegd aan onze afdeling. Ons vorige bezoek leverde een 5-2 nederlaag op tegen de Veteranen 1 (die overigens vorig seizoen kampioen in de 2e klasse waren geworden). Tegelijk met onze wedstrijd speelden zij tegen onze 'vrienden' van Real Sranang.

Er waren vooraf al diverse berichten over onze tegenstander verspreid, een team wat grotendeels bestaat uit portiers/uitsmijters, enkele freefighters en ex-profvoetballers. En meestal kunnen we juist met dat soort teams goed overweg. Vooralsnog stonden ze bij aanvang maar met 9 man. Enig uitstel werd afgesproken, maar rond kwart voor 3 trapten we toch af met twee man meer. Beide ploegen starten met 0 punten aan deze wedstrijd. Bij ons maakten Lode en Duncan hun opwachting weer na afwezigheid door blessures (beiden eigenlijk een week te vroeg). Zij werden in de achterhoede bijgestaan door de weer super fanatieke Neck, Ron als voorstopper en vaste invaller Laszlo op rechts. Luciano links op het middenveld, Jeroen en Marcel centraal, Marco op links. Voorin Harry en Joop.

Jason moest werken, Ruud was op pad met het gezin, Hans was geblesseerd (achillespees), Ruben was afwezig vanwege motorrijles (die vervolgens niet doorging), Rob was te laat en begon als wissel, Gerben pakte de vlag op. Verder o.a. nog langs de kant: Peer & Henk.

Het duurt best lang voordat het verschil in aantal spelers wordt uitgedrukt in een voorsprong. We zijn wel beter, maar scoren niet totdat de bal bij een aanval, na enkele combinaties, voor de linkervoet van Jeroen belandt. Hij benut deze kans, zijn derde goal in 5 wedstrijden terwijl hij meestal juist anderen laat scoren, 0-1. De voorsprong wordt verdubbeld als de weer hard werkende Joop alleen voor de keeper wordt gezet (geen buitenspel) en de doelman kansloos is op zijn inzet, 0-2. Dan verschijnen de ontbrekende spelers van ZSGOWMS en wordt ook in de wedstrijd het evenwicht hersteld. Lode moet tot 3x handelend optreden (afstandschoten en vrije trappen) en houdt zijn doel schoon. Ron speelt vandaag sterk als voorstopper, Neck is fysiek en verbaal ook zeer aanwezig. Beide partijen scoren niet meer, 0-2 voor bij rust. Marco is dan al (weer) geblesseerd uitgevallen en vervangen door Rob.

Ja, we weten dat een voorsprong bij rust geen garantie biedt voor een goede uitslag. Dit seizoen delven we steeds het onderspit in de tweede helft, zoals blijkt uit onderstaand overzicht.

Tegenstander1e helft2e helft
Real Sranang3-10-1
Kadoelen0-20-2
ZSGOWMS1-11-4
TOB2-21-3
SDW3-02-6

Voordeel van deze slechte reeks, met het debakel tegen SDW nog vers in het geheugen, is dat we in ieder geval weten dat we ook in de 2e helft aan de bak zullen moeten. Hoe anders zou het toch weer lopen ... ZSGOWMS begint sterk en we staan flink onder druk. De 1-2 is op zich logisch, maar wel weer erg schlemielig. Een corner wordt naar de 2e paal gekopt, Luciano kan slechts half wegwerken en de rebound wordt hard tegen de touwen gejaagd. Het wordt nog erger, als een buitenspelsituatie niet wordt afgefloten (tsja, uitwedstrijd ...), Lode vervolgens wordt omspeeld en Duncan dan zijn interceptie van de breedtepass naar de spits in het lege doel ziet verdwijnen, 2-2. De gifbeker is nog niet leeg, ook de 3-2 komt op de borden.

Dan laten we ons van de goede kant zien. Tegen SDW konden we het tij niet keren, vandaag slagen we daar wel in. En hoe. Harry zorgt ervoor dat we al vrij snel weer op gelijke hoogte staan, 3-3. Kort daarna krijgen we een vrije trap, links van het doel. Marcel doet zijn inmiddels (bij ons) bekende 'ik ga met links trappen'-act, om vervolgens met rechts de bal langs de muur en de doelman te jagen, 3-4. De mooiste goal volgt daarna. Op rechts hebben Rob en Laszlo zeeën van ruimte, wat meerdere malen tot goede combinaties leidt. Nu zet Rob voor en kopt Harry de bal met een fraaie boog over de doelman heen in de verste hoek, 3-5, een juweeltje. Vlak voor tijd maakt Harry er koeltjes 3-6 van, waarna de scheidsrechter het wel mooi vindt. Een hattrick van Harry, maar geen zuivere. De strikte voorwaarde hiervoor is dat de drie doelpunten in één helft gescoord worden zonder dat er een doelpunt van een andere speler tussendoor is gemaakt. Alleen in dat geval spreekt men van een 'officiële', 'echte', 'zuivere' of 'onvervalste' hattrick. Lekker belangrijk, we hebben de eerste officiële overwinning binnen (omdat de gestaakte wedstrijd tegen Real Sranang nog niet is uitgespeeld). Middag is compleet als Real Sranang een pak slaag krijgt van ZSGOWMS Vet 1.