• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

01 oktober 2006

sv Kadoelen - sc ASV Arsenal Veteranen 1 4-0 (2-0)

Kadoelen, onze eerste uitwedstrijd. Het woord 'Kadoelen', dat men ook op andere plaatsen in Holland aantreft als naam van een gehucht, is afkomstig van 'Quaad Dolen'. En dat is een heel erg oude omschrijving van het feit, dat het ergens moeilijk toeven is.

En dat zou blijken. Vorig seizoen hielden we elkaar mooi in evenwicht: winst in de KNVB-beker voorronde, verlies (thuis) en winst (uit) in de competitie en op hun eigen toernooi verloren wij (niet alleen van hun, we scoorden die dag niet eens 1x in 3 wedstrijden).

Vandaag starten we zonder Peer (nog altijd geblesseerd na de schoppartij tegen Real Sranang), Ruud, Jason, Steef, Marco, Henk en Luciano. Ron en Neck spelen voor het eerst mee, Duncan is wat later. Gerben start als laatste man met Ron, Neck en Raymond om zich heen, Ruben en Marcel zijn opkomende middenvelders, Jeroen en Hans spelen centraal, Joop en Harry vormen de voorhoede. Bij Kadoelen moet Leo met gemengde gevoelens de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Barry Assink vlagt aan onze kant.

Al vroeg in de wedstrijd komt Joop oog in oog met de Kadoelen-doelman, zijn schot met links wordt geblokt. Dichterbij een goal zouden we de komende 88 minuten niet komen ... We zijn gelijkwaardig, alleen Kadoelen is koelbloediger in de afronding. Na slordig uitverdedigen volgt balverlies op het middenveld en wordt er slim gebruik gemaakt van het feit dat Lode te ver voor zijn goal staat, 1-0. De 2-0 komt op het scorebord als een vrije trap langs iedereen zeilt behalve een Kadoelenspeler bij de 2e paal. Hierna wordt het allemaal wat grimmiger. Beide ploegen krijgen nog kansen, maar de doelmannen geven geen krimp. Zonder verdere kleurscheuren wordt de rust bereikt.

Lode moet zich geblesseerd (kuitspier) laten vervangen, Gerben neemt zijn plek in, Duncan wordt laatste man. Harry wisselt van plek met Marcel, in de hoop dat we voorin een spaarzame kans kunnen benutten. Na rust is het spelbeeld heel overzichtelijk: wij vallen aan, Kadoelen countert. Wij hebben meer balbezit, Kadoelen is gevaarlijker. Gerben keept echter minstens zo goed als Lode en houdt zijn doel schoon, ondanks een rommelige verdediging. Op het middenveld hebben Jeroen en Hans het moeilijk, voorin slagen we er ook niet in een bres te slaan in de verdediging. De wedstrijd kantelt volledig als een woordenwisseling tussen Duncan en een Kadoelenspeler dreigt te escaleren. Duncan is zo verstandig om zich te laten wisselen, Lode gaat op één been in de spits lopen. Prompt krijgt hij een schietkans, de volley wordt hoog overgeschoten. Niet veel later capituleert Gerben dan toch, 3-0. De 4-0 is slechts van waarde voor de statistiek. Een geflatteerde nederlaag als gevolg van collectief ondermaats presteren.