• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

25 oktober 2006

sc ASV Arsenal Vet 1 - asc SDW 5-6 (3-0)

Tsja. Laat ik nu eens niet beginnen met wie er allemaal wel en niet bij waren bij deze bizarre middag. We spelen sinds seizoen 1985/86 bij elkaar. En in al die jaren hebben we flink wat bijzondere wedstrijden meegemaakt. Soms trokken we aan het langste eind, soms kwamen we er een stuk bekaaider af. Een paar voorbeelden uit lang vervlogen tijden en van recentere datum;
  • 1987/88 - we beginnen enthousiast aan het seizoen en gaan al vrij vroeg op bezoek bij medekoploper Pancratius. 0-1 voor door een pingel van Hans. Na rust, wind tegen, komen we de middenlijn niet meer over. Kwartier voor tijd verandert Neck een schot van richting, 5 minuten voor tijd kopt Ron een voorzet achter Lode, 2-1 nederlaag.
  • St.Louis uit, begin jaren '90. Neck scoort 3x, 2x in eigen goal en 1x vanaf de middenlijn, 2-2 eindstand.
  • Iets dichterbij: 2001/02, kwartfinale KNVB-beker, uit tegen hoofdklasser KSJB. Zeldzaam partijdige scheidsrechter (bijvoorbeeld affluiten voor rust terwijl de bal nog onderweg naar het KSJB-doel is), maar hij kan niet voorkomen dat we goed mee blijven doen. Tot ver in de tweede helft staan we op 1-1 inclusief enkele ons onthouden strafschoppen, pas in het laatste kwartier wordt het verschil gemaakt en loopt de score op naar 4-2.
  • Nog een bekerwedstrijd: het debuut van Joop, uit tegen (toen nog) hoofdklasser SCW. Joop houdt de 0, zelf scoren we ook niet, strafschoppen zijn het vervolg. Wij missen er 2 zij 1, exit Bekertoernooi, terwijl er meer inzat.
Bij aanvang altijd nog nul punten, maar wel een stijgende lijn in veldspel. Vandaag zou wel eens de ommekeer kunnen zijn. Joop start op goal, Laslo, Gerben, Rob en Neck vormen de achterhoede, Marco, Jason, Jeroen en Raymond op het middenveld, Ruben, Eric en Harry in de spits (Marcel en Ron starten als wissels, Lode fluit, Adrie vlagt). SDW start zonder de neefjes van Cor Witschge, wij starten erg sterk. Na enkele goede kansen vindt Harry koppend het doel na een voorzet van Marcel, 1-0. En daar stoppen we niet. Uit een indraaiende corner van Jason kopt Ruben bij de tweede paal fraai binnen, 2-0. En dat wapen wordt nog een keer succesvol ingezet, dit keer vanaf de linkerkant. Marcel trapt de corner (indraaiend), Gerben staat bij de tweede paal en kopt alweer een corner binnen, 3-0. SDW kan hier weinig tegenover stellen, de achterhoede geeft weinig weg en als het echt gevaarlijk wordt, dan is Joop een forse sta in de weg (letterlijk en figuurlijk). Kansen op 4-0 (o.a. Ruben) worden niet benut doordat de SDW keeper een aantal goede reddingen verricht.

In de rust is de stemming in de kleedkamer euforisch (en toch ook nog wel terecht eerlijk gezegd, want we voetballen gewoon goed). Er wordt wel geroepen: "Let op, we zijn er nog niet", maar eerlijk gezegd wordt dat niet echt serieus opgepakt.

De achterhoede, waar Laszlo na rust in ontbreekt, wordt geheel overlopen, ook door minder steun op het middenveld. Binnen 5 minuten staat het al 3-2. En tsja, het is tenenkrommend om te zien hoe de wedstrijd kantelt. De 3-3 valt natuurlijk ook en dan lijkt SDW gas terug te nemen. Het gaat weer even gelijk op, maar als een aanval van SDW eindigt met een handsbal van Gerben kan er niets anders dan een penalty worden gegeven door de strak fluitende Lode. Die strafschop wordt benut en we staan gewoon 3-4 achter na een 3-0 voorsprong ...

Vrijwel meteen na deze domper staat het weer gelijk. De SDW keeper kan een hoge voorzet niet klemmen, Marcel mengt zich in het strijdgewoel, bemachtigt de bal maar staat met zijn rug naar het doel toe ... Een sluwe hakbal en het is 4-4. Bij deze stand besluit Raymond zijn mening over het wisselbeleid van Lode duidelijk te maken en hem te vellen met een gericht schot. Na een korte adempauze wordt de wedstrijd weer hervat. Toch mogen we niet lang blijven genieten van de gelijke stand, SDW scoort wederom en het staat 4-5. Acht minuten voor tijd rukt Ruben op vanaf links door het strafschopgebied van SDW, haalt de achterlijn en bereikt Jeroen, die de keeper kansloos laat in de verre hoek. 5-5, een kopie van hun pas-de-deux tegen ZSGOWMS uit.

Kort geleden waarschuwde ik nog voor het hobbelige veld in combinatie met een terugspeelbal. Het is dan wel geen terugspeelbal maar het schot van de SDW spits, twee minuten voor tijd, is zeker houdbaar. Joop verkijkt zich op de bal en deze hobbelt over zijn voet het doel in, tot ontsteltenis van alles wat ons team een warm hart toedraagt, 5-6. Dit maken we niet meer goed.

Na afloop is de sfeer in de kleerkamer bedrukt (wat een contrast met de situatie in de rust). Ongeloof overheerst, en ja, leg dit maar eens uit aan Martijn die in de rust wegging ...