Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

19 oktober 2006

sc ASV Arsenal Vet 1 - rksv TOB 3-5 (2-2)


Sinds het begin van het seizoen beschikken we over een selectie van 21 man, die ook nog eens allemaal lid zijn. Klinkt als erg veel als er slechts 11 man opgesteld mogen worden (of 12 als we Erik Volmer met zijn status aparte mee kunnen laten spelen). Toch moesten we tegen Rooms Katholieke Sport Vereniging Trouw Ons Beginsel weer eens vissen in de poel met uitzendkrachten, aangezien de lijst met geblesseerden steeds langer wordt. Peer (ingescheurde enkelband), Henk (zweepslag in kuit), Lode (bijna zweepslag in kuit), Steef (kniebanden verrekt) en Duncan (gebroken teen) kregen gezelschap van Ruud (bovenbeenspierblessure). Marco (Drenthe), Jeroen (Sauerland) en Erik (Quick Boys) hadden andere verplichtingen. Laszlo (via Joop) en Jaap (via Ron) maakten de selectie voor vandaag vol en debuteren beiden in een officiƫle wedstrijd. Laszlo speelde al eens eerder mee tijdens het toernooi bij Sloterdijk.

Onze tegenstander TOB staat 2e, wij 2e van onderen (alleen JOS/Watergraafsmeer staat nog onder ons), we kunnen dus aan de bak. Sowieso is de zwaarte van de afdeling door de samenvoeging tot slechts 1 Eerste Klasse toegenomen en moeten we ons qua punten sprokkelen richten op wedstrijden tegen JOS/Watergraafsmeer, Kadoelen, Real Sranang, Overbos, SCW, Koninklijk HFC, met her en der een uitschieter tegen een koploper.

Net als Ajax (Stekelenburg, Gentenaar en Vermeer) ADO Den Haag (Postma, Wagenaar, Zwinkels) en Chelsea (Czeh, Cucini, John Terry) zijn we inmiddels al aan de derde keeper toe dit seizoen (in slechts 4 wedstrijden). Net als bij het Londense All Star team nemen veldspelers nu plaats tussen de palen. Vandaag trekt Harry het rode tenue aan, Gerben speelt laatste man met Rob als voorstopper. Laszlo op rechts, Neck op links. Jaap, Hans, Jason en Ron vormen het middenveld, Ruben en Joop de voorhoede. De bank wordt warmgehouden door Luciano, Raymond en Marcel, Lode fluit, Adrie vlagt.

We gaan goed van start en zijn gelijkwaardig aan TOB. Het spel golft op en neer. Als bij een aanval van onze kant Jason wordt vastgehouden in het strafschopgebied, kan Lode niets anders doen dan naar de stip wijzen. Ruben eist de bal op en benut de strafschop koeltjes links van de keeper, 1-0. Een vroege voorsprong, die we redelijk lang kunnen vasthouden, ook omdat we eindelijk eens wat geluk hebben. Zo tikt Harry de bal bij een afstandschot tegen de lat (naast de spreekwoordelijke engel) en kan Plaag Erik de daaropvolgende rebound vanaf 6 meter slechts richting de cornervlag schieten. Het gaat lang goed, totdat de ban uiteindelijk toch wordt gebroken: een voorzet vanaf rechts is lang onderweg, alle betrokken verdedigers zijn te laat en de 1-1 komt op het bord. Niet veel later speelt TOB een aanval prima uit en staat het 1-2. Toch is het verschil op de ranglijst niet zichtbaar op het veld. We hebben veel balbezit, krijgen kansen en krijgen voor rust loon naar werken. Twee van de opvallendste spelers van vanmiddag zingen gezamenlijk het duet, waarna de rest van het team kan jubelen. Laszlo zet voor vanaf rechts, Ruben kopt onhoudbaar binnen, 2-2. Aldus wordt de rust bereikt.

De thee wordt goed geluimd genuttigd. Harry merkt wel terecht op: “Vorige week stonden we op 1-1 in de rust en stokte de teller bij 5-2, dus we zijn er nog lang niet.” We komen goed de kleedkamer uit, houden het achterin dicht en maken het TOB een tijd best lastig. Dan fluit Lode voor een overtreding van Neck (gestrekt been) en wordt de toegekende vrije trap bij de 2e paal ingekopt, 2-3. Lang mag TOB niet genieten van hun voorsprong, want we komen snel weer op gelijke hoogte. Jason trapt met links vanaf rechts een corner indraaiend voor het doel, Gerben maakt zich los van de grond, springy richting de bal, maakt koppend contact met het leer, dat pas stopt als het gestuit is door het nylon van het doelnet, 3-3.

Toch delven we het onderspit. Slordigheden in de verdediging zijn ons tot twee keer toe fataal. Harry verricht nog enkele knappe reddingen, soms al in verslagen positie. Jason schiet nog een keer op de paal, maar in de stand van 3-5 komt geen verandering meer.

De cijfertjes;
Doelpunt van de week: 3-3 Gerben
Voorzet van de week: 2-2 Laszlo op Ruben
Toeschouwer van de week: Vriendin van Duncan
Plaag van de week: TOB-spits Erik
Opmerking van de week:”Kom dan gewoon eens recht op mij aflopen” (Gerben in gesprek met De Plaag, na weer een schermutseling)
Speler van de week: 1. Ruben 2. Jason, 3, Gerben 4. Harry

Speler van het jaar:
1. Harry - 7
2. Ruben - 6
3. Gerben, 5
4.Ruud, Jeroen, Jason - 3

Topscorers
1. Harry, Ruben - 2
3. Jason, Joop, Jeroen, Gerben – 1

Doelpunt van het jaar
1. Jeroen 1-1 ZSGOWMS uit
2. Gerben 3-3 TOB thuis
3. Ruben 2-2 TOB thuis

Stand

Geen opmerkingen: