Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

13 oktober 2006

ZSGO/WMS - sc ASV Arsenal Vet 1 5-2 (1-1)

Na het geslaagde jubileumweekend (50 jaar sc ASV Arsenal) stond weer een competitiewedstrijd op het programma, uit tegen ZSGOWMS. In onze periode als Zaterdag Eén speelden we hier mooie wedstrijden tegen Oud F-Siders, nu spelen we tegen een gelijkwaardige ploeg. Vooraf weer de nodige personeelsperikelen. Duncan heeft een teen gebroken, Jason meldt telefonisch om 13.15u dat hij geblesseerd is (en niet had gedacht dat er gevoetbald zou worden gezien de weersomstandigheden, terecht),Steef is voorlopig uitgeschakeld, Lode is nog altijd door een zweep geslagen (net als Henk), Peer is gipsvrij, Raymond en Marco hebben andere verplichtingen, Hans komt later. Zo blijkt maar weer eens: een grote selectie is nodig...

Gerben start op goal (na zijn goede 2e helft tegen Kadoelen uit), Harry zakt per wedstrijd een linie en wordt laatste man, Ron voorstopper. Neck en Rob als backs. Ruben, Jeroen, Ruud en Luciano op het middenveld, Joop en Marcel voorin. Lode vlagt op 1 been. ZSGOWMS is de betere ploeg, vooral vanwege hun middenveld met enkele ex-1e elftal spelers. De 1-0 achterstand na een kwartier is terecht, maar niet onoverkomelijk. We komen beter in de wedstrijd, mede door de komst van Hans en dit wordt beloond. Een aanval uit het boekje. Neck speelt Jeroen aan, die stuurt Ruben op pad om vervolgens na een knappe actie de bal op een presenteerblaadje terug te krijgen. Jeroen benut de kans koeltjes en het is 1-1. En dan kantelt de wedstrijd en zijn wij de betere ploeg,met meer balbezit en enkele schietkansen. Geen goals meer, ruststand 1-1.

We beginnen de 2e helft met het gevoel dat we punten kunnen gaan pakken. Dit wordt echter de grond in geboord, als de verder goed fluitende scheidsrechter een overduidelijke buitenspelgoal (3 man!) goedkeurt, tot grote woede van vooral Lode (commentaar na afloop: "Ik kan niet tegen onrecht"). Kort daarop volgt een goal waar niets op af te dingen valt, 3-1. We geven niet op. Als Joop in een onmogelijke situatie op knappe wijze zijn eerste goal van het seizoen laat aanteken (3-2) is alles weer open. We hebben genoeg kansen op de gelijkmaker, maar de ZSGOWMS doelman staat steeds in de weg. We vallen aan, ZSGOWMS countert. pasfoto LucianoDat moet een keer fout gaan. Luciano wordt voorbijgelopen en moet een overtreding maken om de 4-2 te voorkomen. Dit lukt slechts tijdelijk, de toegekende vrije trap wordt benut, 4-2. Komt ook omdat invaller-doelman Gerben de muur wat alternatief had opgesteld (commentaar Harry: "Ik kan de cornervlag al vastpakken en nog moet ik opschuiven"). Nog geven we niet op: Ruben stevent alleen op de keeper af op weg naar de 4-3 en wordt onterecht afgefloten (nooit buitenspel!). De 5-2 is weer puur alleen voor de statistieken.

Weer een nederlaag, nog altijd nul punten. Maar wel eentje met positieve kanttekeningen. Het is weer geflatteerd, we waren gelijkwaardig (en beter in sommige delen van de wedstrijd), we hebben veel kansen gehad (dan maakt een ervaren doelman het verschil en missen we wat geluk), we hebben geknokt voor en niet gescholden op elkaar. We wisten dat het een moeilijk seizoen zou worden door de samenvoeging van de toppers uit de 1e Klasse A en B, voeg daar dan nog eens de blessuregolf aan toe. Iedereen die straks uit de ziekenboeg terugkeert, voegt iets toe aan het team. Punten gaan geheid komen, ik twijfel niet aan een omslag, vroeg of laat.

De cijfertjes;
Doelpunt van de week: 1-1 Jeroen (vanwege de opbouw)
Voorzet van de week: 1-1 Ruben
Doorzetter van de week: Joop, bij de 3-2.
Toeschouwers van de week: Carla & Esther (ik kan niet kiezen)
Blessure van de week: Duncan
Speler van de week: 1. Jeroen, 2. Harry, 3. Ruben

Stand








Speler van het jaar
:
pasfoto Harry Scheffer1. Harry - 6
2. Gerben, Ruud, Jeroen - 3
4. Ruben - 2

Topscorers
1. Harry - 2
2. Jason, Joop, Jeroen - 1

Geen opmerkingen: