Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

07 maart 2007

SCW Vet 1 - Sc ASV Arsenal Vet 1 5-3 (2-1)

Dit seizoen zitten we duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Wekelijks veel afwezigen door verschillende oorzaken, weinig animo en gelegenheid voor trainen. En dat zien we terug op zaterdagmiddag. Iedere week een ander team met spelers die een slechts handvol wedstrijden bij ons hebben gespeeld, dat is niet bevorderlijk voor het samenspel. Dit jaar droegen al 32 verschillende spelers het wit met rood en blauw... Voeg daarbij het beperkte aantal trainingen (mede door de slechte velden) en je hebt een deel verklaard waarom we onderaan staan. Ander belangrijk punt: de samenvoeging dit seizoen van klasse 1A & 1b tot slechts 1, waardoor de zwakkeren uit beeld zijn en wij als middenmoter in de oude situatie het nu een stuk moeilijker hebben.

In de week voorafgaand aan SCW uit (altijd gezellig qua kantine) werd al snel duidelijk dat we alle zeilen bij moesten zetten om genoeg mensen op de been te krijgen. Een volledig overzicht van we er allemaal benaderd zijn zou hier te veel ruimte in nemen. Uiteindelijk droeg iedereen uit de vaste kern zijn steentje bij en dat is mooi, dat niet alles door 1 persoon gedaan moet worden. Uiteindelijk hadden we zelfs 14 man (en dat waren er vrijdagochtend toch echt nog 9). Tijs weer op goal, Hans laatste man, Rob voorstopper, Gerben op links, Ruud op rechts (goed om hem weer er bij te hebben), Raymond, Erwin, Ruben en Ed (zijn zwager) op het middenveld, Joop en Chiel voorin. Lode, Barry jr en Maarten ('Abe') als wissels.

Op het mooie kunstgrasveld gaat het gelijk op qua kansen. Tijs staat zijn mannetje en houdt de nul, Chiel stevent vrij op de SCW-doelman af, wil Joop aanspelen voor de goal maar de bal schiet net te ver van zijn voet af. En dan ondervinden we weer wat uit en thuis voor verschil kan maken. Buitenspel, toch? Hoe duidelijk moet het zijn? Dit kan toch niet waar zijn? 1-0 achter dus. De 2-0 was een voorbode voor wat ons in de 2e helft te wachten stond. Snel opkomen vanaf links, scherp voorzetten en afronden voor de goal, 2-0. En toch zijn we niet slechter, wat ook tot uitdrukking komt als Abe de bal bij Gerben inlevert en die stuurt met een schitterende pass Chiel op weg naar de 2-1. Rust.

Binnen 10 minuten na rust is de wedstrijd gespeeld. Ongelooflijk hoe we hier de kaas van ons brood lieten eten. Drie goals die kinderlijk eenvoudig tot stand komen. Kan de scheids niets aan doen, moeten we alleen onszelf aanrekenen. Met 5-1 achter (...) gaan we weer voetballen. Loon naar werken krijgen we middels een fraaie kopbal van Chiel (5-2) en een solo met koelbloedige afronding door Ruben (5-3). Die goal valt te laat om SCW nog te verontrusten. Weer een nederlaag, waar punten zeker mogelijk waren geweest met een ingespeelde ploeg.

De cijfertjes
Man of the Match: 1. Hans 2. Gerben 3. Chiel
Doelpunt van de week: Chiel 5-2
Voorzet van de week: Gerben (2-1)
Debutant van de week: Abe
Terug van lang weggeweest van de week: Ruud de Lannoy
Terug (?) van langer weggeweest van de week: Andre Assink
Toeschouwer van de week: Kelly Vrouwes

Speler van het jaar:
1. Ruben - 15
2. Harry - 12
3. Jeroen - 8
4. Jason, Gerben (+2) - 7
6. Lode, Hans (+3) - 5
8. Chiel (+1) - 4
9. Ruud, Ron, Laszlo - 3
12. Rob – 2
13. Marco, Joop -1

Topscorers:
1. Harry - 9
2. Ruben (+1) -6
3. Chiel (+2) -4
4. Jeroen, Joop - 3
6. Gerben, Marcel – 2
8. Jason - 1

Doelpunt van het jaar:
1. Harry 2-2 Kon.HFC uit
2. Jeroen 1-1 ZSGOWMS V1 uit
3. Marcel 4-4 SDW thuis

Stand:

Geen opmerkingen: