Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

27 maart 2007

rksv TOB - sc ASV Arsenal Veteranen 1 4-2 (1-1)

Na twee klinkende thuisoverwinningen stond een nieuwe uitwedstrijd op het programma. Vol goede moed traden we TOB tegemoet in Tuindorp Oostzaan, Amsterdam-Noord. TOB, vorig seizoen kampioen van de 2e klasse, won bij ons thuis met 3-5, na een 2-2 ruststand. Zoals wel vaker dit seizoen, had er toen meer ingezeten voor ons. De rit er naar toe is al weer als vanouds. Peer neemt zelfverzekerd de kop van het peleton op de A10, neemt de juiste afslag en rijdt daarna doelloos door Tuindorp Oostzaan: "Je denkt toch niet echt dat ik weet waar het is!?". Even later betreden we Sportpark De Melkweg.

De selectie telt vandaag 13 man. Lode op goal, Peer op links, Gerben met Ron in het midden, Rob op rechts. Henk, Jason (terug van weggeweest), Pablo en Marcel op het middenveld, snelle spitsen Ruben en Chiel. Harry & Joop beginnen als wissel. We beginnen sterk, hebben veel meer balbezit maar slagen er desondanks niet in om te scoren. Wel moeten we schuiven in de bezetting. Gerben haakt af (Harry neemt zijn plek over), Henk (toch weer een terugslag) en Peer hebben het zwaar op links waar Pablo hen komt assisteren. Desalniettemin komen we toch op een achterstand. Lode stopt in eerste instantie, Ron werkt weg maar vanaf de 16 meter kan een TOB-er vrij aanleggen. Via de handen van Lode verdwijnt de bal tegen het net, 1-0. We gaan door waar we gebleven waren (goed voetbal), en we worden beloond. Jason neemt een bal aan, legt hem in 1 beweging goed voor zijn linker en vuurt een poeier af waar de doelman geen antwoord op heeft. Zo, die moesten we maar eens tellen, 1-1, welkom terug Jason. Over en weer kansen, geen verandering tot de rust.

Henk verlaat de basis definitief en levert na afloop zijn shirt in. Zijn come-back, vorige week zo geslaagd, eindigt vandaag in een domper: zijn lichaam werkt niet mee. Joop in de spits erbij, Ruben nu rechts vanaf het middenveld, naast Marcel die flink wat verdedigend werk verzet. Ons veldoverwicht wordt niet in een voorsprong omgezet en dan krijgen we, zoals al vaker dit seizoen, de rekening gepresenteerd. TOB komt op voorsprong uit een eigenlijk ongevaarlijke situatie. Harry verdedigt een TOB-spits in balbezit goed, drijft hem van de goal af maar toch weet de laatste vanaf een onmogelijke plek de bal zo ver mogelijk in de hoek te plaatsen, 2-1. Druk van onze kant levert een aangeschoten hands-geval op wat de scheidsrechter makkelijk wegwuift. Meteen een counter, 1 tegen 1 situatie in ons strafschopgebied, Harry tackelt op de bal en neemt de man mee, scheidsrechter fluit nu wel voor een pingel. Die wordt benut, 3-1, onnodig.

Net als voor rust herpakken we ons. Chiel scoort de aansluitingstreffer (3-2) met een minstens zo hard schot als bij de 1-1. Risico's nemen, durven aanvallen. Bij het voorkomen van een 4e goal blesseert Lode zich, wat er even later toe leidt dat hij toch de bal voor de 4e keer uit het net moet halen. Zekere voor het onzekere: wisselen met Pablo (die dit seizoen onze 6e keeper wordt na Lode, Gerben, Harry,Tijs & Joop). Kleine kansen die niet worden benut, wel weer een (terechte) strafschop tegen. Mooi om te zien hoe Ron zich van zijn taak kwijt als invaller-aanvoerder en van alles probeert om de fluitist van gedachten te doen veranderen. Kansloos, dat wel. De strafschop wordt genomen en ... gestopt door Pablo (de nul dus gehouden). Echter, de fluitist laat hem overnemen omdat Harry een kluit aarde naar de strafschopnemer gooit ... Dit is een druppel en onder een welgemeend: mooi geweest, we gaan eraf als het zo moet, verlaten we het veld en wordt de wedstrijd als afgesloten geschouwd. Periodetitel laten we dus maar voor wat het is. Het goede spel van de laatste weken is gebleven, hetgeen positief is.

De cijfertjes;
Doelpunt van de week: 1-1 Jason
Toeschouwers van de week: Willem Scheffer, Pa Schouten & Buurman Cees
Blessures van de week: 1. Lode, 2. Gerben
Speler van de week: 1. Jason 2. Marcel, 3. Ron
Opmerking van de week: Harry: Weet je wat jij bent? Een scheidsrechter!
Redding van de week: Pablo de penaltykiller
Exit van de week: Henk

Speler van het jaar:
1. Ruben - 21
2. Harry, Gerben - 12
4. Jason (+3) - 10
5. Jeroen, Joop - 8
7. Henk, Ron (+1) - 6
9. Lode, Hans - 5
11. Chiel - 4
12. Ruud, Laszlo, Marcel (+2) - 3
15. Rob - 2
16. Marco-1

Topscorers:
1. Ruben -11
2. Joop - 10
3. Harry - 9
4. Chiel (+1) -7
5. Jeroen, Marcel - 3
6. Gerben, Jason (+1) – 2

Doelpunt van het jaar:
1. Harry 2-2 Kon.HFC uit
2. Jeroen 1-1 ZSGOWMS V1 uit
3. Marcel 4-4 SDW thuis
4. Harry 3-5 ZSGOWMS V3 uit
5. Jason 1-1 TOB uit

Geen opmerkingen: