• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

28 april 2007

sc ASV Arsenal Vet 1 - sv Overbos 1-1 gestaakt

De eerste wedstrijd uit de reeks beslissende ontmoetingen die ons voortbestaan in de 1e klasse gaan bepalen. 2x winst op Overbos en Kadoelen moet ons
behoeden voor degradatie, een nederlaag tegen HBC uit is dan geen nekkebreker. Voortekenen waren weer niet best: Ruud ziek, Harry en Jason aan het werk, Steef geblesseerd, Luciano andere verplichtingen. Dus speler 34 dit seizoen van stal gehald: Buurman Kees.

We moeten winnen, dus een offensieve opstelling is begrijpelijk. De kerstboom is weer van stal gehaald, met Joop als piek en Pablo als sluitpost. We gaan fel van start, Hans neemt het voortouw, Joop, Marcel en Chiel lopen op elke bal, Peer bewijst weer eens dat hij op het middenveld thuishoort en Kees speelt alsof hij al jaren bij ons speelt. Achterin geven wij niets weg. We zijn dichtbij een eerste goal als tijdens een scrimmage voor de goal alleen met de hand een doeltreffende kopbal van Peer vanaf zes meter voorkomen kan worden. Geen pingel, aanvallende fout wordt geoordeeld. De 1-0 na een kwartier is terecht. Chiel geeft een bal vanaf rechts, op maat, Joop zet ons met een simpele hoofdknik op voorsprong. Helaas kunnen we dit niet uitbouwen, ondanks goede kansen. Overbos komt beter in de wedstrijd en komt dichter bij het doel van Pablo. De gelijkmaker is buitenspel, maar Lode vlagt te laat. Eric keurt de goal eerst nog wel af, maar na heftige protesten van zijn buren wordt de wedstrijd hervat met een 1-1 stand.

De emoties lopen op. We blijven beter, het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van Overbos. Een handsbal in de 16 van Overbos kan niet anders dan bestraft worden met een strafschop, hoewel Overbos het hier niet mee eens is, wat verbaal duidelijk wordt gemaakt. Her en der worden wat onvriendelijkheden uitgewisseld, wat Eric doet besluiten om de wedstrijd te staken na 25 minuten. Ongunstig voor ons. We moeten wedstrijden spelen en winnen. Afwachten wat de KNVB bepaalt...