Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

28 februari 2007

Bijlmer - sc ASV Arsenal Veteranen 1 8-3 (5-3)

Uit tegen mede-koploper Bijmer met weer een gehavende groep op een druilerige dag, hoe onaantrekkelijk klinkt dat? 'Thuis' tegen Bijlmer scoorden we voor het laatst (Ruben, 1-0, in 2006....), vandaag betreden we het veld opnieuw met een enkele debutanten: Peter (dankzij Ron), Chiel (dankzij Joop, die ook al mee deed op het Horecatoernooi) en Good Old Tijs (dankzij Raymond) zijn nrs. 26,27 en 28 dit seizoen. Zelden hebben we zo veel contributiespelers gehad & zo veel wekelijkse afwezigen door diverse omstandigheden: langdurige blessures (Henk, Neck), korte blessures (Jason), prive-redenen (Ruud), andere prioriteiten (Jeroen, Marco), vakanties (Harry, Peer, Hans). Gelukkig is Steef er vandaag weer bij voor het eerst dit seizoen, bijt Ron door de pijn heen en laat Duncan zich van zijn goede kant zien door ondanks een afzegging toch omgekleed en wel te verschijnen. Tijs op doel, Peter linksback, Joop & Chiel in de spits.

We starten voortvarend. Binnen 5 minuten zet Chiel ons met een droge knal op een 0-1 voorsprong. Bijlmer is beter, we slagen er niet in de steekpass vanaf het middenveld eruit te halen wat tot enkele hachelijke momenten leidt maar niet tot de gelijkmaker. Daarvoor is de hulp van Bob Marley nodig. Een schoolvoorbeeld van een aanname in buitenspelpositie wordt weggewuifd en Tijs is kansloos: 1-1. De score loopt op naar 3-1 en dan doet Chiel wederom van zich spreken. Ruben en Joop jagen goed door, Bijlmer kan de bal niet kwijt, Chiel onderschept en wacht geen moment: 3-2. Nog twee keer een man alleen op Tijs af en de stand is 5-2. Toch is dat geflatteerd, we zijn gelijkwaardig en krijgen enkele goede kansen. Er wordt hard gewerkt door de voorhoede (Ruben, Chiel, Joop) en dit levert de 5-3 op. Joop rondt een goede aanval op door met links de bal in de verre hoek te schuiven (zijn laatste goal dateerde van oktober vorig jaar), rust.

Na rust breekt het 'niet genoeg trainen' ons op, plus dat enkele spelers vroegtijdig het strijdperk moeten verlaten (Chiel, Joop, Duncan) wegens blessures waardoor Lode en Steef meer speelminuten krijgen dan verwacht/wenselijk. Bijlmer bouwt in de laatste 20 minuten de score uit naar 8-3. Een zware nederlaag, die ons naar de laatste plaats in de ranglijst duwt door de overwinning van Real Sranang op JOS/W.
De cijfertjes
Man of the Match: 1. Chiel, 2. Ruben, 3. Joop
Doelpunt van de week: Chiel 0-2
Voorzet van de week: Ruben (koppend vanaf de flank)
Latje schieten van de week: Gerben
Niet afspelen van de week: Gerben (reacties in de comments svp)
Toeschouwer van de week: de vriend van Duncan

Speler van het jaar:
1. Ruben - 15 (+2)
2. Harry - 12
3. Jeroen - 8
4. Jason - 7
5. Gerben, Lode (+3) - 5
7. Ruud, Ron, Laszlo, Chiel - 3
10. Rob, Hans – 2
12. Marco, Joop (+1) -1,

Topscorers:
1. Harry - 9
2. Ruben -5
3. Jeroen, Joop - 3
5. Gerben, Marcel, Chiel – 2
8. Jason - 1

Doelpunt van het jaar:
1. Harry 2-2 Kon.HFC uit
2. Jeroen 1-1 ZSGOWMS V1 uit
3. Marcel 4-4 SDW thuis

Geen opmerkingen: