Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

28 november 2006

sv Bijlmer - sc ASV Arsenal Veteranen 1 2-1 (0-1)

Het is een bijzonder seizoen, zowel binnen als buiten het veld. Goed voetbal (steeds 1 helft) zonder punten (steeds na de 2e helft) op verschillende locaties. Tegen sv Bijlmer speelden we al op onze 3e thuislocatie: Amsterdam Seref Spor (na Nedlloyd Valley en het Olympisch Stadion). De staat van onze eigen velden is erbarmelijk, het stadsdeel kenmerkt zich door veel woorden en geen daden, gelukkig kunnen we terecht bij deze club met een Turkse achterban zonder senioren op zaterdag. Zij spelen op Sportpark Riekerhaven, en daar hebben een aantal van ons flink wat herinneringen. Jeroen speelde bij KBV, Harry begon ooit bij Rivalen en ik speelde mijn 'eerste officiƫle wedstrijd ooit' met Blauw-Wit E5, tegen Rivalen (1973/74, een 0-2 nederlaag) op hetzelfde veld waar we vandaag acteren. Van Gaal zou zeggen: "De cirkel is rond".

Sv Bijlmer begon sterk aan het seizoen, maar is wat teruggevallen. We starten weer in een kerstboom, met Harry als piek, Ruben & Marcel in een vrije rol erachter, Raymond/Jeroen/Ruud op het middenveld, Paul/Ron/Jason/Rob erachter, ondergetekende op doel, Jason als wissel/grens en .... Henk als scheids (sinds Neck kortstondig afscheid heeft genomen van activiteiten binnen de lijnen vanwege zijn rotte knie). We zijn gelijkwaardig aan onze hoger geplaatste tegenstander en komen niet eens onverdiend op voorsprong. Ruben laat alles en iedereen achter zich, schiet vanaf links in de korte hoek (niet onhoudbaar), doelman duikt over de bal en we staan 1-0 voor, 'thuis'. Daarna gooien we het op de counter, met achterin flink wat mensen achter de bal. Zo houden we stand tot de rust, weinig balbezit maar zonder eigenlijk echt in gevaar te komen.

Het wordt eentonig, eigenlijk elke week hetzelfde patroon. Na rust zakken we flink in, ondanks alle goede bedoelingen. Binnen 5 minuten staan we 2-1 achter. Eerst duikt Lode over een houdbaar schot (1-1, kopie van de 1-0), bij een daaropvolgende corner slagen we er niet in de bal goed weg te werken en valt de bal voor de verkeerde voeten, Ron is kansloos op de doellijn 1-2 achter. Bijlmer wil nu doordrukken, maar Lode slaagt er nu wel in de schade te beperken. En als hij toch gepasseerd wordt, dan helpt het houtwerk een handje, tot twee maal toe. Geen goals meer tegen, wel verliezen we Ruud met een vervelende blessure als gevolg van een duel.

Het laatste kwartier is zo waar nog voor ons. We hebben het middenveld in handen, overigens zonder echt gevaarlijk te worden. Harry is nog het dichtst bij een goal als er een inzet van hem van de lijn moet worden gehaald. We ruiken een gelijkspel, maar slagen er niet in de 2-2 te maken. Het zou ook niet terecht zijn geweest, maar goed, een onverdiend gelijkspel is ook wel eens lekker.

De cijfertjes:
Doelpunt van de week: Ruben (1-0)
Man of the Match: 1. Jason, 2. Rob, 3. Jeroen
Blunder van de week: Lode
Toeschouwers van de week: Enno & Neck
Blessure van de week: Ruud

Speler van het jaar:
1. Ruben - 13
2. Harry - 10
3. Jeroen - 8 (+1)
4. Jason - 7 (+3)
5. Gerben - 5
6. Ruud, Ron, Laszlo - 3
9. Lode, Rob (+2) – 2
11. Marco -1

Topscorers:
1. Harry - 9
2. Ruben -5 (+1)
3. Jeroen - 3
4. Gerben, Marcel, Joop – 2
7. Jason - 1

Doelpunt van het jaar:
1. Harry 2-2 Kon.HFC uit
2. Jeroen 1-1 ZSGOWMS V1 uit
3. Marcel 4-4 SDW thuis

Geen opmerkingen: