• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

25 februari 2006

JOS/Watergraafsmeer Vet 1-sc ASV Arsenal Vet 1 7-2 (5-0)

JOS/Watergraafsmeer: leuke tegenstander, altijd doelpuntrijke wedstrijden, altijd gezelligheid na afloop. Zo ook vandaag. JOS/Watergraafsmeer stevent op het kampioenschap af, iets waar wij al lang niet meer aan denken. Dat dat terecht is bleek wel in de eerste helft. Geen details, slechts de ruststand: 5-0 voor JOS/W.

Na rust laten we ons van een betere kant zien. We zijn gelijkwaardig aan de koploper, geven achterin weinig weg (vooral Rob speelde sterk) en voorin komen de kansen. Na de doelman al enkele malen op de proef gesteld te hebben, is het uiteindelijk Jason die met een mooie goal de 5-1 op het bord brengt. En daar blijft het niet bij. Joop demarreert zoals hij dat alleen kan, wordt neergelegd en een strafschop (terecht) is een fiet. Jason meldt zich, schiet slecht in maar de doelman weet toch geen raad met deze kans: 5-2.

Je merkt dat er toch wat onzekerheid in de ploeg van JOS/W ontstaat. Kansen over en weer, uiteindelijk valt er een kwartier voor tijd dan toch de 6e goal van JOS/W. We blijven aandringen en zijn dicht bij een goal (bal op de lat), uit de daaropvolgende counter wordt het 7-2. Mooi geweest, een dramatische eerste helft, een goede tweede helft en een gezellige derde helft!

3. Jason 2-2 DWV thuis

sc ASV Arsenal Vet 1-DWV vet 1 (restant wedstrijd) 5-2 (2-2)

Onze eerste confrontatie tegen DWV van dit seizoen liep wat uit de hand na het afkeuren van hun 2e goal. De KNVB besliste in al haar wijsheid om het restant (70 minuten) van de wedstrijd uit te spelen, met een 0-1 stand. Zo gezegd, zo gedaan. Lode pakt de fluit op, Joop in korte mouwen op goal, hobbelen maar.

DWV is niet in de sterkste opstelling aangetreden, dat is duidelijk. We zijn beter en dat vertaalt zich al snel in de stand. Ruben kopt na een corner bij de eerste paal de gelijkmaker binnen, een kopie van zijn goal in de uitwedstrijd tegen hun, 1-1. En daar blijft het niet bij. We komen op wonderschone wijze op voorsprong. Een pass vanaf de rechterkant valt tussen de laatste man en de doelman van DWV, Jason is er als de kippen bij om de bal met een sierlijke boog over de doelman te lobben, 2-1. Met die stand redden we het niet tot de rust. Een slapstick in onze achterhoede en de 2-2 staat weer op het scorebord.

In de rust trekt Joop zijn conclusies en wisselt zijn keeperstenue in. Gerben neemt zijn plek over. Na de rust is er eigenlijk nog maar 1 ploeg die aanspraak kan maken op de overwinning. Achterin staat het als een huis, Gerben toont weer eens een prima doelman te zijn. Het middenveld maakt het verschil, Hans, Jason, Ruud zijn de baas. En voorin maken de 3 spitsen (Ruben, Joop, Marcel) het DWV heel erg lastig.

Je hebt goals en GOALS. Een paar keer per seizoen maken we echt onvergetelijke goals. Zo ook nu. Ruben staat net buiten de 16 meter op lnks. Een voorzet van rechts is eigenlijk te hoog. In een seconde moet er gekozen worden: aannemen op de borst, koppen (nee, te ver) of ... een omhaal. De koning van de omhaal, Pelé, maakte in Escape to Victory een legendarische, veel herhaalde, omhaal. Ruben kiest ook voor een omhaal. Hij springt op, zwaait zijn rechterbeen richting de bal en dan is het wachten ... het contact is goed, de bal verandert zijn koers richting het doel. Mooi moment altijd zo'n bal op weg naar het doel, waarbij alles stil lijkt te staan behalve de bal en de doelman. Een seconde later is dit weer heel anders. De bal ligt stil tegen het net, de doelman ligt bewegingsloos en verslagen op de grond. Ruben rent en wordt door een uitzinninge groep medespelers achternagezeten. We staan 3-2 voor en het doelpunt van het jaar is zojuist gemaakt. DWV is geknakt. Peer maakt met een kopbal 4-2, Hans maakt er 5-2. Twee keer winnen in 1 seizoen van onze angstgegner DWV, een ongekende luxe.

05 februari 2006

Sporting Maroc Vet 1-sc ASV Arsenal Vet 1 4-1 (1-1)

De return van onze interlands tegen Marokko. Thuis kregen we voetballes, de verwachting is dat dat nu weer gaat gebeuren. Vorig seizoen werd Sporting Maroc 2e, ook nu doen ze weer mee voor de titel.

De stand voorafgaand aan de wedstrijd:
1. Kadoelen sv. VE1 11 7 1 3 22 42 31
2. JOS Watergraafsmeer VE1 10 6 3 1 21 45 18
3. Sporting Maroc VE1 10 6 3 1 21 41 18
6. Arsenal ASV VE1
9 4 1 4 13 39 29

Flink wat afzeggers, naast de langdurig geblesseerden Marco en Henk verschenen Jeroen, Ruud, Jason, Luciano, Eric Volmer & Duncan niet op het appél, de laatste wegens overmatig drankgebruik... 12 man gingen de strijd aan met naar mijn mening de beste ploeg uit de afdeling. We kiezen voor een strakke verdediging en gokken op de counter met snelle spitsen (Ruben en Marcel). En verdomd het werkt. Sporting Maroc heeft meer balbezit, maar wij scoren als eerste. Hans zet een aanval op die Ruben met een lepe bal in de hoek afrondt, 0-1. En daarna krijgt diezelfde Ruben nog 2 goede kansen op 0-2. Achterin knokken we voor elkaar en houdt Lode zijn doel schoon met enkele knappe reddingen. Bijna staat de 0-2 alsnog op het bord, als Peer een volley vanaf 40 meter op het doel afvuurt. De bal stuitert net niet over Klein Duimpje heen, zou zeker de goal van het jaar (tot nu toe) hebben opgeleverd. Vlak voor rust wordt het dan toch 1-1, een schot vanaf de 16 meter kan niet worden gekeerd. Aldus wordt de rust bereikt.

Na rust leeft nog steeds de gedachte dat we een punt kunnen pakken. Sporting Maroc heeft wel meer balbezit, maar in aantallen kansen blijven we aardig bij. Joop houdt de gemoederen bezig in de voorhoede, Marcel en Ruben benutten de vleugels goed, maar stranden steeds in het zicht van de haven. Hans en Harry buffelen op het middenveld, Rayomond en Ron ontstijgen hun niveau. Achterin werken Lode, Neck, Gerben, Peer en Rob zich het apezuur om de gelijke stand op het scorebord te houden. Helaas tevergeefs, de spits slaagt er uiteindelijk in om Lode te passeren, 2-1. En nog geven we niet op, want Sporting Maroc is vandaag beduidend minder dan in onze eerste confrontatie. Helaas leggen we het af tegen de scheidsrechter. Een buitenspelgoal wordt goedgekeurd (3-1), Joop is op weg naar de 3-2 en wordt gemangeld in de 16 meter (geen strafschop) en dan zijn we geknakt. De 4-1 heeft puur statistische waarde en betekent meteen het einde van de wedstrijd. Mooi geweest.

Doelpunt van de week: Ruben, 0-1