• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

10 april 2006

SV Kadoelen Vet 1-sc ASV Arsenal Vet 1 2-3 (2-2)

Een wedstrijd met een weerzien: Leo Logmans, zwager van Hans en ooit rots in de branding van het illustere Nedlloyd Vier, samen met Paul van Heertum. En ook Cees (op de foto als grensrechter) heeft een verleden met ons. Ooit bestuurde hij de bus waarmee we ons verplaatsten tijdens de vrijgezellendag van Ron Bosman (augustus 1995) en heeft hij die nacht nog wat schoonmaakwerkzaamheden mogen doen...

Door de connectie is het voor Kadoelen mogelijk om een heel mooi, sportief gebaar te maken. We mogen met 12 man spelen en kunnen Eric Volmer daarom de hele wedstrijd opstellen. Dit maakt het verschil uiteindelijk kunnen we stellen.

We beginnen erg sterk. In de beginfase komen we al vroeg op voorsprong, op schitterende wijze. Een voorzet vanaf rechts door Marcel kan niet goed worden weggewerkt. Harry staat met de rug naar de goal, maar dat deert hem niet. Maakte ik al eerder de vergelijking tussen de goal van Ruben en Pelé, nu is een vergelijking tussen Klaas-Jan en Harry op zijn plaats. KJ grossiert in omhalen dit seizoen, niet nadenken, gewoon doen. Dat doet Harry nu ook. Een klassieke omhaal, doelman kansloos en we staan 0-1 voor. Commentaar van hem een dag later (per SMS): "Maak nooit geen omhaal meer, heb een hele stijve nek, ben niet goed met mijn 42 jaar".

Wedstrijd kan nu 2 kanten op. We slagen er niet in de 2e goal te maken en langzaam wordt Kadoelen sterker. Onze backs (Neck, Luciano, daarna Ruud) hebben het moeilijk. De gelijkmaker valt uiteindelijk: 1-1. We laten ons niet op de kop zitten en Joop
maakt er 1-2 van. Hij komt alleen voor de keeper, die stopt zijn schot half en de bal rolt over de doellijn. Joop staat weer naast Ruben in de topscorerslijst, met minder wedstrijden in de spits vanwege zijn invalwerk als keeper. De 2-2 is weer een klassieker. Denk aan Inter-Ajax, de strafschop wegens 'hands' van Lindenbergh. Nu krijgt Duncan een voorzet tegen zijn arm en de fluitist legt de bal, na enige overweging, op de stip. Strafschop wordt benut, 2-2. Aldus gaan we de rust in.

harryOok na rust gaat het gelijk op. Kadoelen heeft een paar kansjes, maar de verdediging, met Hans na rust aan het stuur, houdt stand. Wij stellen daar zelf een paar mooie aanvallen tegenover over veel schijven. Uiteindelijk beloont Harry een aanval vol tiktak, 2-3. We houden stand tot het fluitsignaal en behalen zo de 3e overwinning op rij.