• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

22 januari 2006

sc ASV Arsenal Vet 1 - Sporting Maroc 1-5 (1-4)

Er zijn van die wedstrijden dat het leuk is dat je even van de straat bent, maar dat je verder voor spek en bonen erbij loopt. Gewoon omdat de tegenstander een klasse beter is. Onze thuiswedstrijd tegen Sporting Maroc was er zo een. Vorig seizoen greep Sporting Maroc net naast het kampioenschap en ook dit seizoen zijn zij een serieuze titelkandidaat. Als wij van hen zouden winnen, dan zou die kwalificatie ook voor ons gelden, maar daar heeft het geen moment naar uitgezien. Dit kon de afvaardiging van JOS/Watergraafsmeer (medetitelkandidaat) alleen maar beamen.

Marcel Majoor was afwezig (goh), Steef, Jeroen, Marco, Henk, Eric Volmer waren geblesseerd en Harry zit in Braziliƫ (goh). Duncan was op tijd omdat hij te horen had gekregen dat we om 14:00u speelden. Vanaf de aftrap waren onze Noord-Afrikaanse tegenstanders de betere ploeg. Veel voetballende klasse, vooral de centrale middenvelder was een toppertje. Het was wachten op doelpunten, de achterhoede hield lang stand, Lode plukte her en der nog wat weg maar uiteindelijk werd het verzet gebroken: 0-1 via een goed uitgespeelde counter, 0-2 & 0-3 via uitgekiende schoten vanaf de 16 meter. Sporting Maroc nam iets gas terug, wat ons de gelegenheid gaf wat aanvallend terug te doen, echter zonder succes. Nog voor rust werd het 0-4. Pas toen konden wij iets terug doen, Joop scoorde met een bekeken lob, 1-4.

Na rust bleef het een gemoedelijke wedstrijd, waarin Sporting Maroc een rustiger tempo opzocht en de voorhoedespelers vooral op eigen succes uitwaren, hetgeen Lode de kans gaf nog wat reddingen te verrichten, inclusief een gestopte strafschop. De schade bleef beperkt tot 1 tegengoal, 1-5. Voorin hadden zowel Peer als Joop nog goede kansen op een goal, beiden slaagden er niet in de bal tussen de palen te plaatsen. Al met al een acceptabele nederlaag, het eind van onze kampioensambities.