Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

03 oktober 2005

HBC - sc ASV Arsenal Vet 1 3-2 (1-2)

HBC uit, altijd een lastige pot. Ik kan me meerdere nederlagen herinneren en slechts 1 afgetekende overwinning in de afgelopen seizoenen. Ons team krijgt langzaam zijn vaste bezetting weer terug, vandaag keerden Gerben, Luciano en Ron terug in de selectie. Afwezig zijn nu nog de geblesseerden Jeroen, Marco, Harry en Henk. Daarnaast is Ruud helaas nog altijd afwezig en Rob, alleen de laatste om hele andere redenen J.

We beginnen de wedstrijd als trotse koploper. Er zijn kansen over en weer, geen van beide partijen steekt er duidelijk bovenuit. HBC heeft wat meer balbezit, wij zijn wat gevaarlijker. Marcel raakt het houtwerk tot 2x toe en ziet even later een directe vrije trap achter de doellijn gekeerd worden. De grensrechter vlagt eerlijk, de scheidsrechter overruled hem echter om onbegrijpelijke redenen. De man floot een prima wedstrijd, dit was echter een blunder. We komen na zo’n half uur spelen toch met 0-1 voor, als Joop de bal onderschept en de keeper kansloos laat. Hier mogen we niet lang van genieten. Een kopduel wordt achterin verloren en een HBC-er krijgt de bal panklaar recht voor het doel. Via Lode en de paal staat de gelijkmaker op het scorebord, 1-1. HBC neemt het initiatief, maar tegen de verhouding in komen we toch op voorsprong. Hans zet met een prachtige lange bal Ruben alleen voor de keeper en deze rondt dit buitenkansje bekwaam af, 1-2. Zo wordt de rust bereikt.

Na rust blijkt de (tegen-) wind te zijn aangewakkerd, waardoor we het een stuk lastiger gaan krijgen. Immers, we mogen ook van HBC verwachten dat ze er nog een schepje bovenop gaan doen. Dit blijkt zo te zijn. We staan flink onder druk en kunnen alleen gevaar stichten via counters. Toch hebben we daarmee de beste kansen. Joop komt een teennagel te kort om de 1-3 op het bord te brengen, Marcel komt in kansrijke positie maar de doelman keert zijn inzet. Aan de andere kant houdt Lode het doel schoon met enkele goede reddingen op afstandschoten. Toch komt er wederom een gelijke stand op de borden. Weer een voorzet vanaf links die iedereen en alles ‘over de hele’ passeert behalve een koppende HBC-er. Lode wordt in de korte hoek gepasseerd, 2-2.

Nu nemen we het heft weer in handen en kantelt de wedstrijd. We hebben enkele 100% kansen. Joop, Hans & Marcel komen alleen voor de keeper, maar die weet iedereen het scoren te belemmeren. En ja, dan kun je er op wachten dat de goal aan de andere kant valt. Zo’n 5 minuten voor tijd wordt iedereen bij ons achterin verrast door een diepe bal, die tussen Lode en Duncan in valt en waar de HBC-spits wel raad mee weet, 3-2. De resterende tijd is te kort om een terecht gelijkspel te behalen. We waren niet beter, maar hadden wel de beste kansen. Als je die niet benut en achterin niet altijd even scherp bent, dan is een nederlaag het gevolg. Volgende week tegen SCW met wie we nu de 2e plaats delen.

De cijfertjes:
Doelpunt van de week: Joop (0-1)
Voorzet van de week: Hans (0-2 op Ruben)
Rentree van de week: Luciano
Plaag van de week: Gerben (vanwege trainen of beter gezegd, niet trainen)
Psycho’s van de week: 1. Neck, 2. Lode
Overtredingen van de week: 1. Hans, 2. Ron (toevallig allebei hetzelfde slachtoffer)
Spelers van de week: 1. Hans, 2. Gerben, 3. Lode, 4. Neck 5. Luciano 1

De andere uitslagen:
Kadoelen-Overbos 6-2 (als enige nog ongeslagen)
TOG-DWV 1-6 (was te verwachten)
JOS/W’meer – Sporting Maroc 2-3 (verrassend)

Officieuze stand:
1. Kadoelen 3-9
2. Sc ASV Arsenal 3-6
3. SCW 3-6
4. HBC 4-6
5. DWV 4-6
6. JOS/W’meer 3-4
7. Sporting Maroc 3-4
8, Sporting Martinus 3-3
9. Overbos 3-2
10.TOG 3-0

Topscorers:
Competitie
1.
Joop 9 (+1)
2. Hans & Ruben (+1) 3
4. Jason & Marcel 2
6. Raymond 1

Speler van het Jaar:
1. Duncan & Hans (+5) 11
3. Jason 9
4. Peer 7
5. Jeroen 6
6.. Joop 5
7. Gerben (+4) & Lode (+3) 4
9. Peter & Neck (+2) 2
11. Luciano (+1) & Martijn 1

Doelpunt van het Jaar:
1. Ruben (3-4 RKAV thuis)
2. Jason (1-4 TOG uit)
3. Joop (8-2 Sporting Martinus thuis)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ondanks de nederlaag staan we toch nog mooi 3 gespeeld 6 punten!!

Zaterdag gaan we er een mooie dag van maken, helaas kan Gerben niet blijven hij heeft een personeelsfeestje ha ha ha ha ha....

Daarna Tsjechie - Nederland kijken?

Groet,

Hans.