Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

05 augustus 2005

Bröndby: weerzien met Michael Laudrup

Eind jaren ‘70, begin jaren ’80 haalde Ajax nog goede buitenlanders naar Amsterdam, vooral Denen. Denk aan Arnesen, Lerby, Olsen. Toen werd ook al geprobeerd Michael Laudrup te contracteren. Dat lukte niet, hij ging naar Italië (Lazio, later Juventus). Via Spanje (Barcelona en Real Madrid) en Japan belandde hij uiteindelijk toch in Amsterdam, in seizoen 1997/98. Veel te laat natuurlijk. Dat seizoen besloot hij zijn carriere wel in stijl door met Ajax de dubbel te winnen. Regelmatig zag je nog een glimp van de klasse: een ‘blinde’ steekpass. Voor je uit blijven kijken, weten waar je medespelers staan en vervolgens iedereen op het verkeerde been zetten door de bal te spelen zonder te hebben gekeken naar de plek waar de bal belandt.

De Champions League voorronde tegen Bröndby brengt hem weer terug in Amsterdam. Ik ben er niet gerust op dat hij wederom de tegenstander op het verkeerde been gaat zetten, alleen levert dat in dit geval het verkeerde resultaat op.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben bang dat "ons" AJAX een flinke kluif gaat krijgen aan onze Deense vrienden. Eerst maar eens afwachten met hoeveel we van PSV op ons klote krijgen vanavond ;-)

Lode Broekman zei

Tsja Ruben, zo moet ook jij ervaren dat er toch echt maar slechts 1 medisch wonder in ons team kan zijn, Ronne Bosman. Sterkte met je meniscus.