Toen en nu

  • 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 1997/98: Nedlloyd Drie
  • 1998/99: sc ASV Arsenal zat.2
  • 1999/00: sc ASV Arsenal zat.1
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

12 mei 2007

Overbos - sc ASV Arsenal Veteranen 1 1-1 (1-1) gestaakt

Tsja, de laatste competitiewedstrijd. Kadoelen uit is niet meer ingepland (zonde, scheelt ons 3 punten) en de eerder gestaakte wedstrijd tegen Overbos thuis is nog altijd niet behandeld bij de KNVB. Alleen winst vandaag geeft ons nog een theoretische kans op het eindigen boven Overbos (en niet als laatste). Zoals het hele seizoen al het geval is geweest, deden we vandaag ook een beroep op uitzendkrachten. Pascal, zwager van Eric, werd speler nr 35.

Vooraf veel geouwehoer over spelerskaarten. Psychologische oorlogsvoering en verdachtmakingen. Geen prettige sfeer zeg maar. Na veel gepraat en heen-en-weer geloop konden we eindelijk aftrappen. Wind mee de eerste helft. Toch is Overbos ook gevaarlijk. Door de wind is het lastig te bepalen waar een voorzet uitkomt. Lode verkijkt zich en vervolgens maait Harry over de bal heen, 1-0 achter. We gaan beter met de omstandigheden om, schieten een paar keer van afstand (keeper niet klemvast) en de gelijkmaker hangt in de lucht. Die wordt uit eindelijk door ... Rob gemaakt. Een goede opbouw vanaf links, Peer legt breed en Rob schiet van 20 meter op goal. Door de wind en een gekke stuiter is de doelman kansloos, 1-1. Zijn eerste goal dit seizoen en naar later zou blijken onze laatste. Kansen nog over en weer, spits Chris verschijnt 2x alleen voor Lode maar slaagt er niet in te scoren. Het wordt ook wat grimmiger, met een flinke schop voor Harry als dieptepunt. Hij pakt later een gele kaart omdat Ruben natrapt (da's logisch). Met een gelijke stand wordt de rust bereikt.

Na rust (storm tegen), staan we 5 minuten met onze rug tegen de muur en kunnen we via een counter van Chiel en Joop op 1-2 komen. Dan eindigt het seizoen waar het begon: met een ernstige blessure voor Peer. We starten tegen Real Sranang waar hij een doodschop kreeg in de 1e helft. Nu is er niemand in de buurt en scheurt hij zijn achillespees. 25 minuten wachten op de ambulance ... De tijd wordt gedood met opmerkingen als: "Peer, had jij nog kaarten voor Ajax-Heerenveen morgen?", "Wil de familie nog afscheid nemen?", "Denk aan een tropisch eiland". Nadat hij richting de VU is afgevoerd, is er zoveel tijd verloren gegaan (er moeten nog 40 minuten gespeeld worden en het is al na vieren) dat Joop en Jason aan het werk moeten. Zo houden we 9 man over en ik regel met de aanvoerder en tegenstander dat we het voor gezien houden.

Blijkbaar wil Overbos ons nog een hak zetten, want tijdens het omkleden staat de scheids ineens bij ons binnen en meldt dat Overbos geen eindstand op wil nemen. Prima, dan staak je toch lekker, alsof dat voor ons nu nog iets uitmaakt. Competitie is over en de 2e klasse is ons deel.

09 mei 2007

Typerende foto: zo dichtbij dus ...

Via vk.nl/blog: Uit de spelersgang van het Willem II-stadion

08 mei 2007

Verkiezing mooiste voetbalshirt van Nederland

Voetbalshirts zijn er in veel verschillende soorten. Maar in essentie: mooi en lelijk. Ooit, in 1985, begonnen we in rode Campari-shirts (Adidas, met een dun wit verticaal lijntje). Later werd het Oranje met Hors als sponsor. Na enkele jaren kwamen de sponsor uit eigen gelederen. Hiernaast is het Schoenmakerij Noord-tenue te zien. Later volgde Roberto met Take Five (eerst Nike, daarna Hummel) en toen brak het tijdperk Natalis aan (Umbro 2 seizoenen & Hummel 3 seizoenen). Dit seizoen dus in het wit-blauw-blauw ... ook mooi. Zo mooi dat ik ons team heb ingeschreven voor de verkiezing van het mooiste voetbalshirt van Nederland, waar we ook al de eerste positieve reacties binnen hebben. Ben benieuwd hoe dit afloopt. Toch nog een prijs voor ons dit seizoen?

07 mei 2007

Altijd schieten vanaf 40 meter ...

... met je rug naar het doel. Vieri bij Inter - Sienna
---

06 mei 2007

Het 17e van VOC

Eerder was de film plus serie "All Stars" al een feest der herkenning. Sterker nog, ik vind nog steeds dat daar copyright geschonden wordt omdat er wel heel veel gebeurd wat ons niet onbekend voorkomt.

Nu is er ook in boekvorm iets vergelijkbaars. Elvin Post beschrijft in Het 17e twee seizoenen van het laagste team van VOC uit Rotterdam. Hoezo, herkenbaar? Echt een geweldig boek, met heel veel aanknopingspunten. Zo grappig, het regelen van spelers, de semi-professionele insteek (en niet trainen), de spanning van wel/niet afgelasten, de hoogte- en dieptepunten van thuisfluiters, etc. Een aanrader voor alle amateurvoetballers! Enkele fragmenten:

Spelersvrouwen
Spits Xander biecht op dat hij geen Champions League mag kijken wanneer Gilmore Girls op televisie is. Ik lach hem uit, terwijl ik stilletjes denk: gelukkig, ik ben niet de enige. Ik moest lange tijd de belangrijkste Champions Leaguewedstrijden missen omdat mijn vrouw de verrichtingen van Buffy the Vampire Slayer op het andere net belangrijker vond.

Bijgeloof
Na de eerste oefenwedstrijd ontstond enige commotie in de kleedkamer omdat Eelco, gelukkige vader van twee kinderen, witte tennissokken draagt over de roodzwarte sokken van ons tenue. Sommige medespelers vinden ‘dat dit niet kan’. Maar Eelco wil zijn sokken blijven dragen uit bijgeloof: ‘Zo speel ik al sinds mijn twintigste.’ Besloten wordt dat Eelco zijn witte sokken mag blijven dragen, zolang de prestaties van het 17de er niet onder lijden.

Maximale inzet
Bij gebrek aan een trainer probeert middenvelder Felix de troepen op scherp te zetten door te citeren uit een wedstrijdbespreking van een van de vele trainers die hem in zijn carrière hebben proberen te sturen. Het 17de luistert aandachtig als Felix zijn voormalig oefenmeester aanhaalt: ‘Mannen, er zijn trainers die voor een grote wedstrijd roepen: “Geef je voor 200 procent.” Ik zeg: “Dat kan niet. 100 procent is het maximum. Maar geef die dan ook.”’

Scheidsrechters
Bij thuiswedstrijden moeten we zelf voor een scheidsrechter zorgen. Onze ‘man in het zwart’ is onze vaste keeper Aad, die langdurig geblesseerd is. De eerste vereniging die bij ons op bezoek komt, waardeert het eerlijke fluitgedrag van Aad enorm en vraagt hem na de wedstrijd later dit seizoen ook de terugwedstrijd te fluiten. Helaas blijkt niet iedere bezoekende club even blij met de beslissingen van Aad, getuige teksten als: ‘Ik zie het alweer, het is vandaag 12 tegen 11’ en ‘Pleur nou toch op, blinde’.

HBC Veteranen 1 - sc ASV Arsenal Veteranen 1 4-0


Een spel, niets meer, niets minder ...

04 mei 2007

Keepers zijn gevaarlijk ...

Zelfbescherming, iets te ver doorgevoerd ...
---

01 mei 2007

Doelpunt van het jaar!?

Kilmarnock-Aberdeen (3-0 eind). Keeper pakt een bal knap en zet vaart achter de voortzetting ...
---

Eén goal te weinig ...

Tsja. Begin jaren '90 de nederlaag tegen het gedegradeerde SVV live mee mogen maken, waardoor we toen het kampioenschap vergooiden (op doelsaldo tegen ... PSV). En nu, 16 jaar later weer ... Afgelopen zondag was natuurlijk prachtig, maar toch, die knagende gedachte: 1 goal verschil. En er zijn er toch genoeg gemaakt de laatste jaren. Met dank aan Barry Assink: een overzicht van Ajax-goals door de jaren heen.
---

Koninginnedag 2007: Daddy Cool