• 1985/86: 1e officiele seizoen, (als Nedlloyd Vier)
  • 1992/93: Kampioen res. 4e klasse (Vijfde)
  • 2001/02 - nu: sc ASV Arsenal vet.1

Ajax Nieuws

23 december 2005

DWV vet.1 - sc ASV Arsenal Veteranen 1 2-5 (2-4)

DWV uit, dat is echt altijd lastig. Jaar in, jaar uit krijgen we hier klop. En dit keer is het een nog meer beladen wedstrijd, vanwege alle commotie bij de thuiswedstrijd. Die werd bij een 0-1 stand gestaakt vanwege de opschudding die ontstond bij het afkeuren van de 2e goal van DWV (door hun spits Edwin B.). Inmiddels is bepaald dat die wedstrijd gewoon wordt uitgespeeld (gelukkig). Zien we dan wel of Neck weer fluit ...

Blessures blijven ons teisteren. Afwezig waren Marco, Henk, Hans, Neck, Steef, Luciano (alle gezinsleden geblesseerd...), Eric Volmer, Jason (werk). Al met al een illuster rijtje. Gelukkig waren Ruben, Marcel, Peer, Ruud en Jeroen wel weer van de partij na kortstondige afwezigheid. Duncan heeft nog altijd moeite met klokkijken en kan dus weer zijn trainingspak aantrekken voor de eerste helft. Achterin speelde Rob linksback, Gerben en Peer centraal en Ron rechtsback, op het middenveld van links naar rechts Raymond, Jeroen, Ruud, Harry, voorin Joop en Marcel. Naast Duncan begon Ruben als wissel.

Het was weer zo'n traditonele DWV goal, waarmee we snel op achterstand kwamen. Diepe bal tussen de laatste man en de keeper in en één van de spitsen op snelheid (Patrick B.) die Lode vervolgens aftroeft. 1-0 en de gedachte 'daar gaan we weer'. Niets was minder waar. Al snel hervonden we ons, zowel achterin als voorin. Diverse kansen kregen we en uiteindelijk scoorde Ruud met een van richting veranderd schot de gelijkmaker (en zijn eerste goal sinds zijn langverwachte rentree). De 1-2 was een juweeltje. Over diverse schijven werd de aanval van achteruit opgebouwd, steeds de vrije man gezocht en uiteindelijk krijgt Jeroen een niet te missen kans: 1-2. Zoals wel vaker kunnen we niet lang teren op deze voorsprong. Een scherpe voorzet wordt door iedereen gemist op één DWV-er na, die de bal het net laat bollen: 2-2.

Nu gaat het gelijk op en moeten we achterin goed bij de les blijven. Dit lukt met wat kunst en vliegwerk, zo werkt Ron koelbloedig een bal over in plaats van in het eigen doel, staat Rob zijn mannetje op links en geven Peer en Gerben weinig weg in het midden. Inmiddels is Ruben in het veld gekomen, wat meer gevaar in de voorhoede oplevert. We komen opnieuw op voorsprong als de vandaag goed spelende Marcel een solo doeltreffend afrondt, 2-3. Nog voor rust maar Ruben uit een corner van Marcel er koppend 2-4 van, wat een luxe.

In de rust wisselt Peer met Duncan. We zijn er nog niet, dan weten we maar al te goed. Echter, als we na rust wel onder druk komen maar toch geen goal weggeven, dan gloort de eerste competitie-overwinning op DWV aan de horizon. En ja, dat gaat lukken. Zeker als Gerben zijn goede wedstrijd bekroont met een korte solo en een doeltreffende punter, 2-5. Aldus gaan we met een historische overwinning de winterstop in. Gelet op de stand is er nog van alles mogelijk. Qua verliespunten staan we gelijk met virtuele koplopers JOS/Watergraafsmeer en Sporting Maroc, die we allebei nog 2x zullen treffen. Echter, er moet ook nog een 0-1 stand tegen DWV thuis goedgemaakt worden en we gaan het nog moeilijk genoeg krijgen tegen ploegen zoals Kadoelen, Overbos, Sporting Martinus en SCW.

De cijfertjes:
Doelpunt van de week: Jeroen (1-2, vooral vanwege de voorbereiding)
Voorzet van de week: Marcel
Punter van de week: Gerben
Vuurwerk van de week: Peer (dit keer vóór de wedstrijd)
Te laat van de week: Duncan (vertel eens wat nieuws)
Toeschouwer van de week: Neck (toekomstig teamleider?)

sc ASV Arsenal veteranen 1-HBC 2-3

Tsja, weken geen voetbal (of geen uitgespeelde wedstrijden), wel genoeg rumoer naast de groene mat. HBC blijft een lastige tegenstander, zo ook vandaag. Veel afzeggingen, inclusief vaste waarden zoals Lode als keeper en Neck als scheids. Joop op doel, Jeroen (in PTT outfit) als scheids. Wat kan er verder worden gemeld? 0-2 achter, 2-2 (2x Ruben). Gelijkspel was terecht, echter door een afstandschot wordt de eindstand van 2-3 bepaald. Aanvullingen hierop? Gaarne in de comments!